• Výzva na predloženie ponuky

          • „Rekonštrukcia chodby, schodišťa a podesty na 2. poschodí budovy ZŠ L. Mocsáryho s VJM vo Fiľakove“

            Vec: Výzva na predloženie ponuky

                 Základná škola, ako verejný obstarávateľ v zmysle § 7 ods. 1 písm. b) zákona č. 343/2015 Z.
            z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZVO“) Vás týmto žiadame o predloženie ponuky v zmysle § 117 ZVO na nižšie špecifikovaný predmet zákazky „Rekonštrukcia chodby, schodišťa a podesty na 2. poschodí budovy ZŠ L. Mocsáryho s VJM vo Fiľakove“.


            1. Identifikácia verejného obstarávateľa:


            Názov: Základná škola Lajosa Mocsáryho s vyučovacím jazykom maďarským – Mocsáry Lajos Alapiskola


            Sídlo: Farská lúka 64/B, 986 01 Fiľakovo Štatutárny zástupca: Mgr. Ildikó Kotlárová – riaditeľka školy

            Kontaktná osoba: Mgr. Ildikó Kotlárová – riaditeľka školy
            Telefón: 047/4381065
            Email: mocsary25@gmail.com
            IČO: 37828851
            DIČ: 2021611229


            2. Miesto predloženia/doručenia ponuky:

                2.1 V prípade predloženia v listinnej forme (poštou alebo osobne) je adresa pre doručenie ponuky:

            ZŠ L. Mocsáryho s VJM Fiľakovo – Mocsáry Lajos Alapiskola Fülek, Farská lúka 64/B, 986 01
            Obal ponuky musí byť nepriehľadný a obsahovať nasledovné údaje:
            - Adresa predkladania ponúk
            - Názov alebo obchodné meno uchádzača, adresa uchádzača (sídlo alebo miesto podnikania), v prípade skupiny dodávateľov názov alebo obchodné meno a adresa (sídlo alebo miesto podnikania) všetkých jej členov
            - Označenie „súťaž – neotvárať“ Označenie heslom „Rekonštrukcia chodby, schodišťa a podesty na 2. poschodí budovy ZŠ L. Mocsáryho s VJM vo Fiľakove“.

                2.2 V prípade predloženia v elektronickej forme je adresa pre doručenie ponuky:
            - Za písomnú ponuku sa v prípade tejto zákazky s nízkou hodnotou pokladá aj ponuka podaná elektronicky.
            - Elektronická adresa na zasielanie ponúk : mocsary25@gmail.com
            - Predmet emailu s predloženou ponukou bude označený: „ Cenová ponuka – „Rekonštrukcia chodby, schodišťa a podesty na 2. poschodí budovy ZŠ L. Mocsáryho s VJM vo Fiľakove“.
            - Uchádzač zašle v prílohe emailu dokumentu v zmysle bodu 14.2 (obsah ponuky) výzvy naskenované vo formáte pdf. na adresu mocsary25@gmail.com

            3. Predmet obstarávania:

            CPV kódy podľa hlavného slovníka verejného osbtarávania: Hlavný CPV kód: 45000000-7 – Stavebné práce

            4. Typ zmluvy, ktorá bude výsledkom verejného obstarávania: Zmluva o dielo

            5. Podrobný opis predmetu zákazky:

                5.1 Predmetom verejného obstarávania je:

            Názov stavby:

            „Rekonštrukcia chodby, schodišťa a podesty na 2. poschodí budovy ZŠ L. Mocsáryho s VJM vo Fiľakove“

            Miesto stavby:

            Fiľakovo, Farská lúka 1854/64B

            Pozemok:

            C-KN 3343/6, 3885/9, 2943/10 v k.ú Fiľakovo
            Zámerom investora je rekonštrukcia chodby, schodišťa a podesty na 2. poschodí budovy školy. Jedná sa o plochu cca 400 m2. Ako podlahová krytina namiesto existujúcej PVC krytiny je navrhnutá protišmyková dlažba o rozmere 300 mm x 300 mm.

            Upozornenie

            Všetky práce je potrebné prevádzať v súlade s technologickým postupom výrobcu pre daný stavebný materiál. Práce môže prevádzať organizácia s dostatočnou odbornou vedomosťou a technologickou zručnosťou.


            5.2 Ďalšie informácie :

            a) Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo neprijať ani jednu ponuku a neuzavrieť Zmluvu o dielo so žiadnym uchádzačom v prípade, že ceny diela bez DPH uvádzané v ponukách presiahnu verejným obstarávateľom stanovenú predpokladanú hodnotu tejto zákazky.

            b) V prípade, že bude projektová dokumentácia/položka výkazu výmer odkazovať na konkrétneho výrobcu, výrobný postup, obchodné označenie, patent alebo typ, verejný obstarávateľ pripúšťa použitie ekvivalentu, pričom za ekvivalent bude považovaná rovnocenná náhrada požadovaného predmetu zákazky, ktorý verejný obstarávateľ opísal odkazom na konkrétneho výrobcu, výrobný postup, obchodné označenie, patent, typ, oblasť alebo miesto pôvodu. Ponúkaný ekvivalent musí spĺňať najmä požiadavky na rovnaké a/alebo lepšie rozmerové, materiálové, architektonické, stavebno-technické vlastnosti, tepelnú a chemickú odolnosť, statické, požiarne, hygienické, konštrukčné a farebné vlastnosti, ktoré sú špecifikované v projektovej dokumentácii a vo výkaze výmer, avšak uchádzači sú oprávnení predložiť aj ponuky na také výrobky, ktoré niektorú, resp. niektoré z požadovaných vlastností nespĺňajú, avšak možno ich považovať z hľadiska plnenia účelu použitia za rovnocenné (ekvivalentné).

            c) Pri navrhovaní ekvivalentných materiálov/výrobkov musí uchádzač postupovať s odbornou starostlivosťou, pri ktorej musí zohľadniť pôvodný projektantom navrhovaný účel, plnú funkčnosť a zabezpečiť ich dodržanie bez zmeny iných častí PD. Predložený ekvivalent nesmie vyžadovať iné vedľajšie náklady, ktoré by musel zabezpečiť verejný obstarávateľ v rámci súčinnosti viažucej sa k plneniu predmetu zmluvy, ktorá bude výsledkom verejného obstarávania. Prijatím predloženého ekvivalentu nesmie dôjsť k zvýšeným priamym alebo nepriamym nákladom vyplývajúcim z užívania dodaného predmetu zmluvy.

            d) Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo neakceptovať navrhovaný ekvivalentný výrobok, v prípade ak tento nebude spĺňať požiadavky uvedené v písmenách b. a c. tohto bodu . Pri návrhu na použitie iných, ekvivalentných materiálov/výrobkov, ako sú uvedené v projektovej dokumentácii, alebo vo výkaze výmer, je dôkazné bremeno o vhodnosti navrhnutého materiálu/výrobku na strane uchádzača. Uchádzač je povinný predložený ekvivalent vo svojej ponuke viditeľne označiť a zároveň predložiť doklady podľa bodu 14.2.7 tejto výzvy.

            6. Miesto dodania/realizácie predmetu zákazky:
            Fiľakovo
            Farská lúka 1854/64/B

            7. Lehoty na dodanie alebo dokončenie predmetu zákazky alebo trvanie zmluvy:
            Predpokladaný termín realizácie: najneskôr do 31.03.2022.

            8. Financovanie predmetu zákazky:
            Predmet tejto zákazky bude financovaný z vlastných zdrojov verejného obstarávateľa.

            9. Lehota na predloženie ponuky: 17.03.2022 do 10.00 hod.

            Upozornenie

             Ponuka musí byť v uvedenej lehote doručená na adresu/miesto predloženia ponuky.

            10. Spôsob predloženia ponuky: uchádzač môže predložiť ponuku listinne a/alebo elektronicky

              10.1 Ponuka predložená v listinnej forme môže byť doručená poštou, osobne, kuriérom alebo iným doručovateľským subjektom.
              10.2 Ponuka predložená v elektronickej forme môže byť doručená emailom alebo prostredníctvom elektronického informačného systému pre realizáciu VO, ak je zákazka zadávaná cez takýto systém.

            11. Kritériá na vyhodnotenie ponúk s pravidlami ich uplatnenia a spôsob hodnotenia ponúk: najnižšia celková cena za zákazku v EUR vrátane DPH

            - Podľa stanovených pravidiel uplatnenia kritéria budú ponuky hodnotené za celý predmet zákazky. Poradie ponúk bude určené vzostupne od najnižšej po najvyššiu ponúkanú cenu. Na prvom mieste sa umiestni ponuka uchádzača s najnižšou ponúkanou celkovou cenou za celý predmet zákazky uvedenou v EUR vrátane DPH.
            - Navrhnutá cena bude v ponuke v členení:
            - celková cena diela v EUR bez DPH,
            - sadzba DPH a výška DPH v EUR,
            - celková cena diela v EUR vrátane DPH.
            - Ak uchádzač nie je platiteľom DPH, uvedie navrhovanú zmluvnú cenu celkom. Na skutočnosť, že nie je platiteľom DPH, upozorní v ponuke. Ak uchádzač nie je platiteľom DPH a uvedie cenu bez DPH, bude sa hodnotiť cena celkom. Verejný obstarávateľ upozorňuje, že v prípade, ak sa úspešný uchádzač, ktorý v ponuke uviedol, že po uzatvorení zmluvy nebude platiteľom DPH, stane po predložení ponuky alebo po uzatvorení zmluvy platiteľom DPH, nemá nárok na zvýšenie ceny o hodnotu DPH.
            - Ak je uchádzač identifikovaný pre DPH v inom členskom štáte EÚ alebo je zahraničnou osobou z tretieho štátu a miesto dodania služby je v SR, tento uchádzač nebude pri plnení Zmluvy fakturovať DPH. Vo svojej ponuke však musí uviesť príslušnú sadzbu a výšku DPH podľa zákona č. 222/2004 Z.z. a cenu vrátane DPH. Verejný obstarávateľ nie je zdaniteľnou osobou a v tomto prípade je/bude registrovaný pre DPH podľa § 7 a/alebo § 7a zákona č. 222/2004 Z.z. a bude povinný odviesť DPH v SR podľa zákona č. 222/2004 Z.z..
            - Pri vypĺňaní výkazu výmer je potrebné, aby uchádzač dodržal tieto zásady:
            a) musí uviesť jednotkovú cenu každej položky prác, použitého materiálu a služieb uvedených vo výkaze výmer,
            b) cena príslušnej položky práce, použitého materiálu alebo služby je daná súčinom jednotkovej ceny a množstva uvedeného k danej položke,
            c) celková cena za všetky práce, použité materiály a služby súvisiace s predmetom zákazky je daná súčtom cien jednotlivých položiek použitých materiálov, prác a služieb,
            d) zaokrúhľovanie jednotkových cien a celkovej ceny na 2 desatinné miesta musí byť v zmysle matematických pravidiel.
            - Jednotkové ceny z ponuky musia byť dodržané ako maximálne jednotkové ceny počas celého trvania zmluvy.

            12. Pravidlá vyhotovenia ponuky:

              12.1 Do konečnej ceny, ktorá bude zmluvnou cenou, musia byť započítané všetky výdavky uchádzača súvisiace s realizáciou predmetu zákazky podľa relevantnej projektovej dokumentácie a podľa požiadaviek uvedených v Zmluve o dielo.
              12.2 V cene musia byť zahrnuté všetky náklady spojené s realizáciou predmetu zákazky, vrátane všetkých súvisiacich služieb a poplatkov, vrátane nákladov na komunikáciu v súlade so špecifikáciou predmetu zákazky. Záujemca je pred predložením svojej ponuky povinný vziať do úvahy všetko, čo je nevyhnutné na úplné a riadne plnenie zmluvy.
              12.3 Do ceny jednotlivých položiek je potrebné zahrnúť celkové náklady spojené so splnením predmetu zákazky a zmluvných podmienok, t.j. najmä náklady na prácu, práce súvisiace s dodaním a dovozom zabudovaných materiálov, dodaním a dovozom pomocných materiálov a konštrukcií, všetky stroje, vybavenie a zariadenie, ich používanie a údržbu, všetky drobné a pomocné práce (napr. montážne zariadenia), náklady súvisiace s likvidáciou odpadu, drobné a pomocné materiály, kontrolu zhotoviteľa, montáž, údržbu, dane a clá, bankové náklady, správne poplatky ako aj všetky všeobecné riziká, záväzky, náklady na opravy a údržbu v záručnej lehote, ďalej všetky služby, ktoré zabezpečujú realizáciu prác, dokončenie, individuálne odskúšanie, komplexné skúšky technologického zariadenia, všeobecné riziká a zaistenie bezpečnosti práce, požiarnej ochrany, povodňovej ochrany a ochrany životného prostredia, spolupráca a koordinácia so subdodávateľmi, vrátane všetkých kontrol, funkčných skúšok, aj skúšobných prevádzok, ak sú potrebné.

              12.4 Nie je možné predložiť variantné riešenie ponuky.

            13. Pokyny na zostavenie ponuky:

              13.1 Forma predloženia ponuky:
             Ponuky, návrhy a ďalšie doklady a dokumenty sa predkladajú v štátnom jazyku ak je doklad alebo dokument vyhotovený v cudzom jazyku, predkladá sa spolu s jeho úradným prekladom do štátneho jazyka, to neplatí pre ponuky, doklady a dokumenty vyhotovené v českom jazyku. Ak sa zistí rozdiel v ich obsahu, rozhodujúci je úradný preklad do štátneho jazyka.


             doklady a dokumenty musia byť podpísané štatutárnym orgánom uchádzača alebo osobou oprávnenou konať za uchádzača, resp. za skupinu dodávateľov, pričom súčasťou ponuky musí byť aj platné oprávnenie na takýto úkon. Výnimkou sú doklady uvedené v bodoch 14.2.1. - 14.2.8, pri ktorých táto povinnosť podpisu štatutárneho orgánu nie je vyslovene uvedená.


             ponuka sa predkladá v jednom vyhotovení, ktoré je potrebné označiť názvom zákazky (predmet emailu s ponukou alebo obálky ponuky)

              13.2 Obsah ponuky:

                 13.2.1 Identifikačné údaje o uchádzačovi, resp. členoch skupiny dodávateľov, t.j. obchodný názov a sídlo alebo miesto podnikania, meno, priezvisko a funkcia štatutárneho orgánu, IČO, DIČ, IČ DPH, bankové spojenie meno a priezvisko kontaktnej osoby, telefónny kontakt a e-mailová adresa. (príloha č. 1)

                   13.2.2 Doklady a dokumenty, ktorými uchádzač preukáže splnenie podmienok účasti osobného postavenia:
                     a) Podľa § 32 ods. 1 písm. e) ZVO uchádzač preukáže, že je oprávnený uskutočňovať stavebné práce, ktoré zodpovedajú predmetu zákazky,
                          - uchádzač so sídlom v SR doklady nepredkladá, verejný obstarávateľ overí splnenie týchto podmienok účasti vo verejných registroch.
                         - uchádzač so sídlom, miestom podnikania alebo obvyklým pobytom mimo územia SR, predkladá doklad o oprávnení uskutočňovať stavebné práce, ktoré zodpovedajú predmetu zákazky alebo ak štát jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu nevydáva takýto doklad alebo nevydáva ani rovnocenné doklady, možno tento doklad nahradiť čestným vyhlásením podľa predpisov platných v štáte jeho sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu.

                13.2.3 Podľa § 32 ods. 1 písm. f) ZVO uchádzač preukáže, že nemá uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní potvrdený konečným rozhodnutím v SR alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu doloženým podpísaným čestným vyhlásením, ktorého vzor tvorí prílohu č. 2 tejto výzvy (podpísané štatutárnym orgánom uchádzača alebo osobou oprávnenou konať za uchádzača, resp. za skupinu dodávateľov).
                          Upozornenie:
                     Ak právo štátu uchádzača so sídlom, miestom podnikania alebo obvyklým pobytom mimo územia SR neupravuje inštitút čestného vyhlásenia, môže ho nahradiť vyhlásením urobeným pred súdom, správnym orgánom, notárom, inou odbornou inštitúciou alebo obchodnou inštitúciou podľa predpisov platných v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého

                13.2.4 Návrh zmluvy o dielo (podpísaný štatutárnym orgánom uchádzača alebo osobou oprávnenou konať za uchádzača, resp. za skupinu dodávateľov), ktorý bude v súlade s prílohou č. 3 tejto výzvy, pričom prílohy zmluvy uchádzač do ponuky nepredkladá, bude ich predkladať až úspešný uchádzač k podpisu Zmluvy.

               13.2.5 Rozpočet diela (ocenený výkaz výmer- príloha č.4) s uvedením cien za zhotovenie Diela.

               13.2.6 Návrh uchádzača na plnenie kritéria na vyhodnotenie ponúk (vyplnený podľa vzoru v prílohe č. 5 tejto výzvy) (podpísaný štatutárnym orgánom uchádzača alebo osobou oprávnenou konať za uchádzača, resp. za skupinu dodávateľov). Vyplnenú prílohu č. 6 predloží uchádzač za každú časť osobitne.

             13.2.7 Ak je to relevantné, zoznam uchádzačom ponúknutých/navrhovaných ekvivalentov, doplnený o dokumenty preukazujúce požadované technické a funkčné vlastnosti ekvivalentných výrobkov/materiálov, prípadne ďalšie dokumenty, doklady a odôvodnenia, ak sú potrebné, preukazujúce opodstatnenosť a správnosť uchádzačom navrhnutého ekvivalentného výrobku/materiálu a jeho vplyvu na ďalšie položky vo výkaze výmer a projektovej dokumentácii.

              13.2.8 Ak uchádzač nevypracoval ponuku sám, uvedie v ponuke osobu, ktorej služby alebo podklady pri jej vypracovaní využil, a to v rozsahu meno a priezvisko, obchodné meno alebo názov, adresa pobytu, sídlo alebo miesto podnikania a identifikačné číslo, ak bolo pridelené.

            14. Otváranie ponúk: 17.03.2022 o 10.00 hod.

            15. Postup pri otváraní ponúk:
            Vyhodnotenie ponúk je neverejné.
            Verejný obstarávateľ vyhodnocuje ponuky na základe objektívnych kritérií na vyhodnotenie ponúk, ktoré súvisia s predmetom zákazky, s cieľom určiť ekonomicky najvýhodnejšiu ponuku. Verejným obstarávateľom určené kritériá sú nediskriminačné a podporujú hospodársku súťaž. Ponuky uchádzačov sa budú vyhodnocovať na základe najnižšej ceny v súlade s § 44 ods. 3 písm. c) zákona o verejnom obstarávaní.

              15.1 Kritérium - zmluvná cena celkom v Eur s DPH

              15.2 Spôsob vyhodnotenia ponúk

                   a) Úspešným uchádzačom sa stane ten uchádzač, ktorý predloží najnižšiu zmluvnú cenu celkom s DPH. Poradie ostatných uchádzačov sa určí podľa ceny vzostupne od 1 po „x“, pričom „x“ je číslo zodpovedajúce počtu vyhodnocovaných ponúk.
                     b) Ostatné ponuky budú vyhodnotené ako neúspešné.
                     c) Do hodnotenia ponúk budú zaradené len také ponuky, ktoré splnili všetky požiadavky uvedené vo výzve na predkladanie ponúk, čo sa však netýka formálnych nedostatkov.

            16. Lehota viazanosti ponúk : 31.03.2022.

            17. Ďalšie informácie verejného obstarávateľa:

               17.1 Vyhodnotenie splnenia podmienok účasti a vyhodnotenie ponúk z hľadiska splnenia požiadaviek na predmet zákazky sa uskutoční po vyhodnotení ponúk na základe kritérií na vyhodnotenie ponúk.
               17.2 Úspešný uchádzač je povinný poskytnúť verejnému obstarávateľovi riadnu súčinnosť potrebnú na uzavretie zmluvy s úspešným uchádzačom tak, aby mohla byť uzavretá bezodkladne po tom, ako bol na jej uzatvorenie písomne vyzvaný.
                 17.3 Za poskytnutie riadnej súčinnosti potrebnej na uzavretie zmluvy sa považuje:

                  17.3.1 Predloženie zoznamu známych subdodávateľov k podpisu zmluvy, podieľajúcch sa na plnení predmetu zákazky podľa prílohy č. 6 tejto výzvy.
                    17.3.2 Zabezpečenie právoplatného zápisu do registra partnerov verejného sektora v zmysle zákona č. 315/2016 Z. z. o registri partnerov verejného sektora a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Tento zápis sa vzťahuje na všetky osoby podľa § 11 ZVO v nadväznosti na zákon č. 315/2016 Z. z., a to aj vo vzťahu k subdodávateľom, na ktorých sa podľa citovaného zákona táto povinnosť vzťahuje.
                  17.3.3 Predloženie podpísanej zmluvy o dielo v príslušnom počte vyhotovení. Návrh zmluvy, ktorý je súčasťou tejto výzvy na predkladanie ponúk, je záväzný a nie je možné ho nijako meniť. To neplatí pre úpravy chýb v písaní (pravopisné chyby, preklepy, medzery v texte a pod.), ktoré nemenia význam konkrétnych ustanovení. Vyzvaný uchádzač doplní do zmluvy svoje identifikačné údaje, ponúknuté ceny, ktoré zodpovedajú predloženej ponuke, informácie týkajúce sa subdodávateľov a ostatné požadované informácie. Uzavretá zmluva nesmie byť v rozpore s ponukou predloženou úspešným uchádzačom.
                 17.3.4 V súvislosti so zadávaním tejto zákazky bude verejný obstarávateľ spracovávať osobné údaje fyzických osôb uvedených v ponuke každého uchádzača, ktorý predložil ponuku v lehote na predkladanie ponúk. Uchádzač na tento účel zabezpečí súhlas dotknutých osôb v dokumente, v ktorom sa nachádzajú osobné údaje dotknutej osoby. Predložením ponuky uchádzač súhlasí so spracovaním osobných údajov fyzických osôb uvedených v ponuke na účely zabezpečenia riadneho postupu verejného obstarávania. Osobné údaje budú spracúvané v súlade s platnou legislatívou za účelom predloženia ponuky, jej vyhodnotenia a zverejnenia v súlade so ZVO.
                   17.3.5 Práva osoby, ktorej osobné údaje sa spracovávajú, sú upravené v zákone č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej aj ako „zákon o ochrane osobných údajov“).
                 17.3.6 Verejný obstarávateľ má za to, že predložením ponuky uchádzač zodpovedá aj za zabezpečenie súhlasov všetkých ostatných dotknutých osôb so spracovaním osobných údajov uvedených v predloženej ponuke podľa zákona o ochrane osobných údajov. Uvedené platí aj pre prípad, keď ponuku predkladá skupina dodávateľov.


            Fiľakovo, 03. marec 2022                                               Mgr. Ildikó Kotlárová, riaditeľka školy

            Prílohy:

            Priloha__c._1__-Identifikacne__udaje__uchadzaca_(1).docx

            Priloha_c._2_-_Vyhlasenie__uchadzaca.docx

            Priloha_c._3_-_Zmluva_o_dielo_navrh_upravena_VO_new.docx

            Priloha_c._4_-_Vykaz_-_vymer.xlsx

            Priloha_c._5_-_Navrh_na_plnenie_kriteria_-_cast_A.docx

            Priloha_c._6_-_Subdodavatelia.docx

             

      • Kapcsolatok

        • Základná škola Lajosa Mocsáryho s vyučovacím jazykom maďarský Farská lúka, Fiľakovo
        • 047/43 81 065 fax : 047/43 81 065
        • Farská lúka 64/B 986 01 Fiľakovo Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje